středisko   Žatec

Současnost střediska

Členové se během školního roku pravidelně schází každé úterý ve skautském domě, kde si hrají, učí se spolupracovat, kreativně myslet, tábornické dovednosti, vážit si přírody, zdravovědu apod. Obvykle jednou za dva týdny je víkendová akce spojená s výletem do přírody nebo účastí na střediskové akci ve skautském domě či akci pořádané jedním z mnoha sousedních středisek. Od roku 2011 jsme také obnovili vlastní letní tábory.

Pravidelně se účastníme akcí pro veřejnost – např. zábody koloběžek, reprezentujeme se na akcích jako jsou Čarodejnice na K-500 a Den neziskového sektoru u Křížovy vily a aktivně se zapojuje do projektů Český den proti rakovině nebo Betlémské světlo.

Webové stránky střediska: http://zatec.skauting.cz
 

Stručně z historie

První zmínky o skautingu v Žatci nalezl br. Tomáš Studenovský v časopise Skaut-Junák číslo 9-10, ročník IX z roku 1922: „Prvý oddíl vede studující br. A.Mach. Má 19 skautů. Druhý oddíl má 21 členů a vede jej kandidát učitelství br. Miloš Šimek. Dívčí oddíl vede prof. M. Jurenová a má 21 skautek. V čele nadšené skautské obce zdejší stojí zpravodaj br.K. Macháček.“
 

Kontaktní údaje

klubovnyAdresa:

Pražská 1332, 43801 Žatec

Webové stránky:

http://zatec.skauting.cz

e-mail:

skaut.zatec@gmail.com

 

Vůdce/vedoucí střediska

foto ChicoBc. Martin Štíbr, DiS. - Chico

Telefon: 604 515 400

e-mail: skaut.zatec(@)gmail.com